OVER ONS

Present Orchids is een Cymbidium kwekerij. Een familiebedrijf sinds 1954.

Mijn naam is Henry Bruinen en eigenaar | directeur van Present Orchids. 

Deze bloemen blijven me inspireren. Een mooi product kweken van stek tot volwassen plant zodat vele mensen er van Nederland tot in Japan van kunnen genieten. Dat is mijn passie.

 

Graag willen wij u even terugnemen in de tijd. De kwekerij is een familiebedrijf sinds 1953. Toen de kwekerij begon werden diverse soorten groente geteeld. Sinds 2002 is Henry overgegaan van komkommers naar Cymbidium Orchideeën. Naast de verandering van de teelt is het bedrijf ook in grote gegroeid. In de tijd van overname was de kas 13.000 m2, op dit moment heeft het bedrijf 20.000 m2 in bezit.

DUURZAAMHEID

We gebruiken een gesloten bewateringssysteem. Al het water wordt opgevangen, door speciale antivirale filters gepompt en vervolgens weer hergebruikt. Hierdoor wordt er geen water verspild. 

Verder worden de kassen ’s nachts niet kunstmatig verlicht, waardoor er geen lichtvervuiling aan de omgeving plaatsvindt en ook geen energie wordt verspild. Present Orchids beschikt over zonnepanelen voor de nodige energie.

Wij zijn aangesloten bij Geo-well.nl, dat is een bedrijf dat aardwarmte levert. Onze kassen worden dus verwarmd met aardwarmte en gebruiken geen aardgas.

 

Neem contact met ons op

  Present Orchids

  Delftsestraatweg 46,
  2645 CB, Delfgauw, Nederland

  W: presentorchids.nl
  E: info@presentorchids.nl
  P: +31 6 81890282